BAŞKAN TÖREN VERDİĞİ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİYOR

Gündem 13.06.2023 - 22:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 5703+ kez okundu.
 

BAŞKAN TÖREN VERDİĞİ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİYOR

Başkan Aşkın Tören’in “bu şehirde mesleksiz tek bir gencimiz dahi kalmayacak” sözüyle başlayan başarı hikayesi ilmek ilmek, nakış nakış örülüyor.

Başkan Aşkın Tören’in “bu şehirde mesleksiz tek bir gencimiz dahi kalmayacak” sözüyle başlayan başarı hikayesi ilmek ilmek, nakış nakış örülüyor. Ordu işgücü piyasasının tekstil sektöründe en çok aradığı kalifiye elemanları yetiştiren Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi 5. Dönem kursiyerlerini mezun etmeye hazırlanıyor. Yoğun ilgi gören ve rekor başvuru alan merkez, kadınların işgücüne katılımında kayda değer bir artış sağladı.   O PROJEYLE HAYATLARI DEĞİŞTİ   Tekstil sektörünün kullandığı en güncel teknoloji ile donatılmış olan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi’nde kadın kursiyerlere mesleğin tüm incelikleri öğretiliyor. Kursları ardından kadınlar ve gençler, ordu tekstil sektöründe en çok ihtiyaç duyulan “Dikiş Makinesi Operatörü” olarak mezun oluyorlar. Aldıkları eğitimlerin ardından hem sektörde istihdam imkânı bulan hem de girişimci olarak iş hayatına atılan kadınlar uygulamadan oldukça memnun. Ülkemizde geçtiğimiz aylarda yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan deprem felaketinde örnek bir davranış sergileyen kadın kursiyerlerin diktikleri kışlık kıyafetler ve tekstil ürünleri deprem bölgesine ulaştırılmıştı. Hazır Giyim Uygulamaları merkezinde devam eden 5. Dönem kursiyerler, bu proje ile hayatlarının değiştiğini söyleyerek Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.   BAŞKAN TÖREN “İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ NİTELİKLİ MESLEKLERİ ÖĞRETMEKTEN GEÇİYOR”   Tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü için altyapılar oluşturduklarını ifade eden Başkan Tören, toplamda yaklaşık iki bin kişiye istihdam sağlayacak vizyon projelerinden biri olan "Altınordu Tekstil Park" inşaatının hızla yükseldiğini belirtti. Başkan Aşkın Tören “gençlerimizin, kadınlarımızın işsizlik sorununa işgücü piyasasında karşılığı olan nitelikli meslekleri öğreterek çözüm bulmak gayesindeyiz. Bu sebeple tekstil sektörü için hem yatırımcı temin etmeye hem üretim alanlarını altyapı ve üstyapısıyla oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.              
Başkan Aşkın Tören’in “bu şehirde mesleksiz tek bir gencimiz dahi kalmayacak” sözüyle başlayan başarı hikayesi ilmek ilmek, nakış nakış örülüyor.

Başkan Aşkın Tören’in “bu şehirde mesleksiz tek bir gencimiz dahi kalmayacak” sözüyle başlayan başarı hikayesi ilmek ilmek, nakış nakış örülüyor.

Ordu işgücü piyasasının tekstil sektöründe en çok aradığı kalifiye elemanları yetiştiren Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi 5. Dönem kursiyerlerini mezun etmeye hazırlanıyor. Yoğun ilgi gören ve rekor başvuru alan merkez, kadınların işgücüne katılımında kayda değer bir artış sağladı.

 

O PROJEYLE HAYATLARI DEĞİŞTİ

 

Tekstil sektörünün kullandığı en güncel teknoloji ile donatılmış olan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi’nde kadın kursiyerlere mesleğin tüm incelikleri öğretiliyor. Kursları ardından kadınlar ve gençler, ordu tekstil sektöründe en çok ihtiyaç duyulan “Dikiş Makinesi Operatörü” olarak mezun oluyorlar. Aldıkları eğitimlerin ardından hem sektörde istihdam imkânı bulan hem de girişimci olarak iş hayatına atılan kadınlar uygulamadan oldukça memnun.

Ülkemizde geçtiğimiz aylarda yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan deprem felaketinde örnek bir davranış sergileyen kadın kursiyerlerin diktikleri kışlık kıyafetler ve tekstil ürünleri deprem bölgesine ulaştırılmıştı.

Hazır Giyim Uygulamaları merkezinde devam eden 5. Dönem kursiyerler, bu proje ile hayatlarının değiştiğini söyleyerek Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.

 

BAŞKAN TÖREN “İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ NİTELİKLİ MESLEKLERİ ÖĞRETMEKTEN GEÇİYOR”

 

Tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü için altyapılar oluşturduklarını ifade eden Başkan Tören, toplamda yaklaşık iki bin kişiye istihdam sağlayacak vizyon projelerinden biri olan "Altınordu Tekstil Park" inşaatının hızla yükseldiğini belirtti.

Başkan Aşkın Tören “gençlerimizin, kadınlarımızın işsizlik sorununa işgücü piyasasında karşılığı olan nitelikli meslekleri öğreterek çözüm bulmak gayesindeyiz. Bu sebeple tekstil sektörü için hem yatırımcı temin etmeye hem üretim alanlarını altyapı ve üstyapısıyla oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

 
 
 
 
 
 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.