MESLEKİ EĞİTİMDE 1000 OKUL PROJESİ SÜRÜYOR

Eğitim 14.03.2021 - 21:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4082+ kez okundu.
 

MESLEKİ EĞİTİMDE 1000 OKUL PROJESİ SÜRÜYOR

Proje kapsamındaki 1.000 okulda bulunan öğretmenlere yönelik eğitimler de planlandığı gibi devam ettiği, bu kapsamda 67 bin 500 öğretmene ölçme ve değerlendirme eğitimi, 40 bin 166 meslek öğretmenine de fikri mülkiyet ve sınai haklar eğitimi verildiği konusu değerlendirildi.

Mesleki Eğitimde 1.000 Okul' projesi değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi için başlatılan çok yönlü çalışma ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirtti.    İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesinin 2021 yılı Mart ayı performans değerlendirme toplantısına katıldı. Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bakan Yardımcımız Mahmut Özer, Bakanlığımız ilgili Genel Müdürlerimiz ve Daire Başkanları ile 81 il milli eğitim müdürü katıldı. Toplantıya katılan İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesinden sorumlu Şube Müdürü  Volkan Demir, toplantının ardından Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi kapsamında ilimizdeki okullarla ilgili planlamalar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, mesleki eğitimde kaliteyi artırmak ve meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmanın hedeflendiği projenin ilk dört aylık performansı veriler ışığında değerlendirildi. Proje kapsamındaki 1.000 okulda bulunan öğretmenlere yönelik eğitimler de planlandığı gibi devam ettiği, bu kapsamda 67 bin 500 öğretmene ölçme ve değerlendirme eğitimi, 40 bin 166 meslek öğretmenine de fikri mülkiyet ve sınai haklar eğitimi verildiği konusu değerlendirildi. Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı projenin takvimine göre ilerlediğini dile getiren Bakanımız   Ziya Selçuk, proje kapsamında bugüne kadar okullara 176 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Bakanımız Selçuk, proje ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirterek "5 ay önce başlattığımız proje takvimine göre ilerliyor. Bu toplantıda da projenin dört ayını ve önümüzdeki aylarda yapılacak çalışmaları da ayrıntılı bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Projenin gerçekleştirilmesine büyük emek veren Bakan Yardımcım Mahmut Özer ve çalışma arkadaşlarına, 81 il müdürümüze ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu. HABER MERKEZİ    
Proje kapsamındaki 1.000 okulda bulunan öğretmenlere yönelik eğitimler de planlandığı gibi devam ettiği, bu kapsamda 67 bin 500 öğretmene ölçme ve değerlendirme eğitimi, 40 bin 166 meslek öğretmenine de fikri mülkiyet ve sınai haklar eğitimi verildiği konusu değerlendirildi.

Mesleki Eğitimde 1.000 Okul' projesi değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi için başlatılan çok yönlü çalışma ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirtti.   
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesinin 2021 yılı Mart ayı performans değerlendirme toplantısına katıldı.
Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bakan Yardımcımız Mahmut Özer, Bakanlığımız ilgili Genel Müdürlerimiz ve Daire Başkanları ile 81 il milli eğitim müdürü katıldı.
Toplantıya katılan İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesinden sorumlu Şube Müdürü  Volkan Demir, toplantının ardından Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi kapsamında ilimizdeki okullarla ilgili planlamalar konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda, mesleki eğitimde kaliteyi artırmak ve meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmanın hedeflendiği projenin ilk dört aylık performansı veriler ışığında değerlendirildi. Proje kapsamındaki 1.000 okulda bulunan öğretmenlere yönelik eğitimler de planlandığı gibi devam ettiği, bu kapsamda 67 bin 500 öğretmene ölçme ve değerlendirme eğitimi, 40 bin 166 meslek öğretmenine de fikri mülkiyet ve sınai haklar eğitimi verildiği konusu değerlendirildi.
Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı projenin takvimine göre ilerlediğini dile getiren Bakanımız   Ziya Selçuk, proje kapsamında bugüne kadar okullara 176 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Bakanımız Selçuk, proje ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirterek "5 ay önce başlattığımız proje takvimine göre ilerliyor. Bu toplantıda da projenin dört ayını ve önümüzdeki aylarda yapılacak çalışmaları da ayrıntılı bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Projenin gerçekleştirilmesine büyük emek veren Bakan Yardımcım Mahmut Özer ve çalışma arkadaşlarına, 81 il müdürümüze ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
HABER MERKEZİ
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.