ODÜ ADAY GÖSTERİLDİ

Eğitim 28.08.2020 - 01:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3947+ kez okundu.
 

ODÜ ADAY GÖSTERİLDİ

Engelli öğrencilerin üniversite hayatı boyunca karşılaştıkları zorlukları azaltmak için çalışmalarına devam eden Üniversitemiz ise Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinde engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapılan düzenlemelerden dolayı “Engelsiz Üniversite 2020” ödülüne aday gösterildi.

Ordu Üniversitesi , Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasında engelli bireylere yönelik mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Mekanda Erişilebilirlik” alanında “Turuncu Bayrak” ödülüne aday olmaya hak kazandı. Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2020 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” bu yıl Kovid-19 salgını dolayısıyla online ortamda gerçekleştirildi. Törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı. Düzenlenen törende üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına "Engelsiz Üniversite Bayrakları" ile "Engelsiz Program Nişanları" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelere verildi. Engelsiz Üniversite Bayrakları; Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo -Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 kategoride verildi. Ordu Üniversitesinin tüm birimlerinde engelsiz üniversite olma adına önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bütün birimlerimizle; öğrencilerimizin çeşitliliğinin ve farklılığının bilincinde, kültürel açıdan duyarlı ve erişilebilir bir kampüs oluşturmanın öneminin farkına vararak engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlamakta; onların akademik başarı ve eğitimlerinin önündeki kısıtlamaları kaldırma, birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olma misyonuyla hareket etmekteyiz. Üniversitemizdeki bütün fiziki yapıları engelli öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca sorun yaşamayacakları şekilde tasarlamakta, bu anlayışı hizmet binalarımızda yaptığımız iyileştirmelerle de bütün kampüslerimize yaymaktayız. Bu kapsamda Cumhuriyet Yerleşkemiz içerisinde yer alan Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasının YÖK tarafından ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri 2020’ kapsamında mekânda erişim kategorisinde turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanması bizleri memnun etmiştir. Gerçekleştirdikleri çalışmalarla sürekli iyileşme yaklaşımını merkezine koyan YÖK Başkanımıza ve YÖK üyelerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.   HABER MERKEZİ  
Engelli öğrencilerin üniversite hayatı boyunca karşılaştıkları zorlukları azaltmak için çalışmalarına devam eden Üniversitemiz ise Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinde engellilerle ilgili mekanda erişim konusunda yapılan düzenlemelerden dolayı “Engelsiz Üniversite 2020” ödülüne aday gösterildi.

Ordu Üniversitesi , Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasında engelli bireylere yönelik mekanda erişim konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Mekanda Erişilebilirlik” alanında “Turuncu Bayrak” ödülüne aday olmaya hak kazandı.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2020 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” bu yıl Kovid-19 salgını dolayısıyla online ortamda gerçekleştirildi. Törene Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

Düzenlenen törende üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına "Engelsiz Üniversite Bayrakları" ile "Engelsiz Program Nişanları" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelere verildi. Engelsiz Üniversite Bayrakları; Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo -Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 kategoride verildi.

Ordu Üniversitesinin tüm birimlerinde engelsiz üniversite olma adına önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bütün birimlerimizle; öğrencilerimizin çeşitliliğinin ve farklılığının bilincinde, kültürel açıdan duyarlı ve erişilebilir bir kampüs oluşturmanın öneminin farkına vararak engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlamakta; onların akademik başarı ve eğitimlerinin önündeki kısıtlamaları kaldırma, birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olma misyonuyla hareket etmekteyiz. Üniversitemizdeki bütün fiziki yapıları engelli öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca sorun yaşamayacakları şekilde tasarlamakta, bu anlayışı hizmet binalarımızda yaptığımız iyileştirmelerle de bütün kampüslerimize yaymaktayız. Bu kapsamda Cumhuriyet Yerleşkemiz içerisinde yer alan Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasının YÖK tarafından ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri 2020’ kapsamında mekânda erişim kategorisinde turuncu bayrak adayı olmaya hak kazanması bizleri memnun etmiştir. Gerçekleştirdikleri çalışmalarla sürekli iyileşme yaklaşımını merkezine koyan YÖK Başkanımıza ve YÖK üyelerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.   HABER MERKEZİ

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.