ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

Gündem 15.07.2021 - 11:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3617+ kez okundu.
 

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Vali Tuncay Sonel tarafından şehit gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Vali Tuncay Sonel tarafından şehit gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi. Boztepe Doğa Restaurantta  gerçekleştirilen yemek programına, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif  Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Gökhan İkitemur, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Ordu Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Kaymakam Adayları Esra Demirtaş ve Kerem Tuncer’in yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı. Yemek programının başlangıcında şehit ailelerini ve gazileri bulundukları masalarda  tek tek ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, şehit aileleri ve gazilerin hal ve hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu. Diğer protokol mensupları da şehit ve gazi ailelerinin masasına oturarak, onlarla sohbette bulundu.   Yemek programı, İmam Hatip Camii Müezzini  Yunus Sakiye’nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla  Vali Tuncay Sonel  bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin tüm kurumlarının şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunun altını çizen Vali Tuncay Sonel, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.  Vali Sonel, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle bir yıldız gibi parladığını, bu nedenle geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını söyledi. Vali Tuncay Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz destanımızın 5. yılında canlarını, gözlerini hiç kırpmadan feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sizlerin huzurunda rahmetle ve şükranla anmak istiyorum. Şehit ailelerimiz için, gazilerimiz için ne yapsak azdır. Onların bu fedakarlıklarını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.  Devletimiz yılın belirli gün ve haftalarında değil, her daim şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanındadır. Bu akşam da beraber olmak istedik. Rabbim tekrar tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Rabbim vatanımızı, bayrağımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmak, ezanımızı dindirmek isteyenlere, onlara kötülük yapmak isteyenlere, hainlere fırsat vermesin. Allah’a emanet olun.” Program, Altınordu Müftüsü Abdullah Söylemez’in yemek duasıyla sona erdi.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Vali Tuncay Sonel tarafından şehit gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Vali Tuncay Sonel tarafından şehit gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

Boztepe Doğa Restaurantta  gerçekleştirilen yemek programına, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif  Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Gökhan İkitemur, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Ordu Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Kaymakam Adayları Esra Demirtaş ve Kerem Tuncer’in yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Yemek programının başlangıcında şehit ailelerini ve gazileri bulundukları masalarda  tek tek ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, şehit aileleri ve gazilerin hal ve hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu. Diğer protokol mensupları da şehit ve gazi ailelerinin masasına oturarak, onlarla sohbette bulundu.
 
Yemek programı, İmam Hatip Camii Müezzini  Yunus Sakiye’nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla  Vali Tuncay Sonel  bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin tüm kurumlarının şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunun altını çizen Vali Tuncay Sonel, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu. 

Vali Sonel, Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle bir yıldız gibi parladığını, bu nedenle geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını söyledi.

Vali Tuncay Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz destanımızın 5. yılında canlarını, gözlerini hiç kırpmadan feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sizlerin huzurunda rahmetle ve şükranla anmak istiyorum. Şehit ailelerimiz için, gazilerimiz için ne yapsak azdır. Onların bu fedakarlıklarını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.  Devletimiz yılın belirli gün ve haftalarında değil, her daim şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanındadır. Bu akşam da beraber olmak istedik. Rabbim tekrar tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Rabbim vatanımızı, bayrağımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmak, ezanımızı dindirmek isteyenlere, onlara kötülük yapmak isteyenlere, hainlere fırsat vermesin. Allah’a emanet olun.”

Program, Altınordu Müftüsü Abdullah Söylemez’in yemek duasıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.