TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ DÜZENLENDİ

Kültür 06.04.2018 - 09:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3776+ kez okundu.
 

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ DÜZENLENDİ

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Türk Sanat Musikisi konseri Ordu Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Türk Sanat Musikisi konseri Ordu Üniversitesinde gerçekleştirildi. Halka açık olarak Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı. Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Prof. Sabri Yener’in üstlendiği konser, iki bölüm şeklinde düzenlendi. Dinletinin birinci bölümünde Segah Eserlerden Segah Peşrev, Yemenimin Uçları ve Itri’den Tuti-i Mucize Guyem Ne Desem Laf Değil gibi eserler arz edilirken Kürdilihicazkar Eserler isimli ikinci bölümde ise Şen Gözlerine Neş’e Veren, Endülüste Raks ve Karşıya da İzmir’in Gülü isimli musiki eserler sunuldu. Konser sonrası bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, marka üniversitemizin marka fakültelerinden olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin bu güzel etkinliğinde Ordulu hemşehrilerimiz, tüm çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle buluşmuş olmanın mutluluğunu taşıdığını belirterek “üniversitemiz hem bulunduğu ilde hem de bölgesinde gurur duyulacak işler yapıyor öncelikle bu güzel sanat akşamının mimarları olan Sayın Dekanımız ve koro şefimiz Prof. Sabri Yener’e akabinde üniversitemizin ileride çok iyi yerlerde olacağına inandığım çok değerli öğrenci sanatçılarına emekleri dolayısıyla teşekkür ederim” şeklinde konuştu.   Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın şef, Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Sabri Yener’e çiçek vermesinin ardından son buldu.  
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Türk Sanat Musikisi konseri Ordu Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Türk Sanat Musikisi konseri Ordu Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Halka açık olarak Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.
Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Prof. Sabri Yener’in üstlendiği konser, iki bölüm şeklinde düzenlendi. Dinletinin birinci bölümünde Segah Eserlerden Segah Peşrev, Yemenimin Uçları ve Itri’den Tuti-i Mucize Guyem Ne Desem Laf Değil gibi eserler arz edilirken Kürdilihicazkar Eserler isimli ikinci bölümde ise Şen Gözlerine Neş’e Veren, Endülüste Raks ve Karşıya da İzmir’in Gülü isimli musiki eserler sunuldu.
Konser sonrası bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, marka üniversitemizin marka fakültelerinden olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin bu güzel etkinliğinde Ordulu hemşehrilerimiz, tüm çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle buluşmuş olmanın mutluluğunu taşıdığını belirterek “üniversitemiz hem bulunduğu ilde hem de bölgesinde gurur duyulacak işler yapıyor öncelikle bu güzel sanat akşamının mimarları olan Sayın Dekanımız ve koro şefimiz Prof. Sabri Yener’e akabinde üniversitemizin ileride çok iyi yerlerde olacağına inandığım çok değerli öğrenci sanatçılarına emekleri dolayısıyla teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  
Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın şef, Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Sabri Yener’e çiçek vermesinin ardından son buldu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.