YENİ REKTÖR ALİ AKDOĞAN

Gündem 28.07.2019 - 22:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3227+ kez okundu.
 

YENİ REKTÖR ALİ AKDOĞAN

Ordu Üniversitesi’nde görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yerine Prof. Dr. Ali Akdoğan atandı.

Ordu Üniversitesi’nde görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yerine Prof. Dr. Ali Akdoğan atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilme ve Rektör atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Ordu Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan oldu.  Prof. Dr. Ali Akdoğan Kimdir ?  25.06.1964 tarihinde Ordu ilinin Merkez Kökenli mahallesinde doğdu, ilk ve orta öğrenimini mahallesinde, lise öğrenimini il merkezinde tamamladı. 1983 yılında girdiği Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1987 yılında mezun oldu. Beş yıl İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliği yaptıktan sonra Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Din Sosyolojisi Araştırma Görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İmam-Hatip Liselerinde Okutulan Hadis Dersi Programının Değerlendirilmesi” adlı çalışmasıyla (1994), doktorasını da yine aynı üniversitede “Geleneksel Toplumdan Modern Topluma Geçişte Dini Hayat (Rize İl Merkezi Örneği)” adlı çalışmasıyla (1999) tamamladı. 09.05.2005 tarihinde girdiği sınavda başarılı olarak İlahiyat (Din, Bilgi ve Kültür Sosyolojisi) Bilim Alanında Üniversite Doçenti unvan ve yetkisi kazanmıştır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Ordu Üniversitesi’nde görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yerine Prof. Dr. Ali Akdoğan atandı.

Ordu Üniversitesi’nde görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yerine Prof. Dr. Ali Akdoğan atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilme ve Rektör atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Ordu Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan oldu. 

Prof. Dr. Ali Akdoğan Kimdir ? 

25.06.1964 tarihinde Ordu ilinin Merkez Kökenli mahallesinde doğdu, ilk ve orta öğrenimini mahallesinde, lise öğrenimini il merkezinde tamamladı. 1983 yılında girdiği Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1987 yılında mezun oldu. Beş yıl İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliği yaptıktan sonra Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Din Sosyolojisi Araştırma Görevlisi olarak atandı. Yüksek lisansını Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İmam-Hatip Liselerinde Okutulan Hadis Dersi Programının Değerlendirilmesi” adlı çalışmasıyla (1994), doktorasını da yine aynı üniversitede “Geleneksel Toplumdan Modern Topluma Geçişte Dini Hayat (Rize İl Merkezi Örneği)” adlı çalışmasıyla (1999) tamamladı. 09.05.2005 tarihinde girdiği sınavda başarılı olarak İlahiyat (Din, Bilgi ve Kültür Sosyolojisi) Bilim Alanında Üniversite Doçenti unvan ve yetkisi kazanmıştır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.