Bakan Göktaş’ı İstifaya Davet Etti

Siyaset 23.02.2024 - 22:53, Güncelleme: 23.02.2024 - 22:53 3051+ kez okundu.
 

Bakan Göktaş’ı İstifaya Davet Etti

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağıran bir önerge hazırladı.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağıran bir önerge hazırladı. Önergede, Bakan Göktaş'ın 1912 depreminde kaybolan çocuklarla ilgili yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği yazılarla bu çocukların arandığına dair belgelerin bulunduğu ifade edildi. Adıgüzel, önergesinde şu soruları sordu: Devlette bütünlük esası gereği, diğer bir bakanlığın tespit ettiği ve özellikle bakanlığınızı ilgilendiren bu konuda yaptığınız açıklamanın yanlış olduğu görülmektedir. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmenizin gerekçesi nedir? Millî Eğitim Bakanlığı’ndan gelen evrak ve ilave bilgiler ışığında daha önce bu konuda kamuoyu ile paylaştığınız bilgiyi doğru rakamlarla düzeltip konunun gerçek boyutunu ortaya koymayı düşünüyor musunuz? Kayıp çocukların bazı vakıf ve cemaatlerin elinde olduğuna ilişkin iddialar gereği, İçişleri Bakanlığı ile eşgüdüm sağlanarak ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak ivedilikle bir çalışma yapacak mısınız? Ülkede aile ve çocuklardan birinci derecede sorumlu bakanlık olarak resmi evrakta en az 26 çocuğun kaybı karşısında, kamuoyuna yaptığınız bu yanlış açıklamanın gereği ve 1 saatin bile önemli olduğu böylesi bir hassas konuda zaman kaybına neden olmanız sebebi ile bakanlıktan istifa edecek misiniz? Ayrıca, Adıgüzel, İçişleri Bakanlığı'na da acilen operasyon başlatılması ve kayıp çocukların bazı vakıf ve cemaatlerin elinde olduğu iddialarını sordu. İçişleri Bakanlığı'na yöneltilen sorular şu şekilde: Kayıp çocukların bazı vakıf ve cemaatlerin elinde olduğuna ilişkin iddialar gereği, İçişleri Bakanlığı olarak, ilgili bakanlıklarla eşgüdüm sağlanarak ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak ivedilikle bir kovuşturma yapacak mısınız? Bölge ile sınırlı kalmayıp tüm Türkiye ve bu yapıların yurt dışı bağlantılarının da araştırılması ve çocukların bulunması için ivedilikle bir operasyon yapmayı düşünüyor musunuz?    
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağıran bir önerge hazırladı.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağıran bir önerge hazırladı.
Önergede, Bakan Göktaş'ın 1912 depreminde kaybolan çocuklarla ilgili yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği yazılarla bu çocukların arandığına dair belgelerin bulunduğu ifade edildi. Adıgüzel, önergesinde şu soruları sordu:
Devlette bütünlük esası gereği, diğer bir bakanlığın tespit ettiği ve özellikle bakanlığınızı ilgilendiren bu konuda yaptığınız açıklamanın yanlış olduğu görülmektedir. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmenizin gerekçesi nedir?
Millî Eğitim Bakanlığı’ndan gelen evrak ve ilave bilgiler ışığında daha önce bu konuda kamuoyu ile paylaştığınız bilgiyi doğru rakamlarla düzeltip konunun gerçek boyutunu ortaya koymayı düşünüyor musunuz?
Kayıp çocukların bazı vakıf ve cemaatlerin elinde olduğuna ilişkin iddialar gereği, İçişleri Bakanlığı ile eşgüdüm sağlanarak ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak ivedilikle bir çalışma yapacak mısınız?
Ülkede aile ve çocuklardan birinci derecede sorumlu bakanlık olarak resmi evrakta en az 26 çocuğun kaybı karşısında, kamuoyuna yaptığınız bu yanlış açıklamanın gereği ve 1 saatin bile önemli olduğu böylesi bir hassas konuda zaman kaybına neden olmanız sebebi ile bakanlıktan istifa edecek misiniz?
Ayrıca, Adıgüzel, İçişleri Bakanlığı'na da acilen operasyon başlatılması ve kayıp çocukların bazı vakıf ve cemaatlerin elinde olduğu iddialarını sordu. İçişleri Bakanlığı'na yöneltilen sorular şu şekilde:
Kayıp çocukların bazı vakıf ve cemaatlerin elinde olduğuna ilişkin iddialar gereği, İçişleri Bakanlığı olarak, ilgili bakanlıklarla eşgüdüm sağlanarak ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak ivedilikle bir kovuşturma yapacak mısınız?
Bölge ile sınırlı kalmayıp tüm Türkiye ve bu yapıların yurt dışı bağlantılarının da araştırılması ve çocukların bulunması için ivedilikle bir operasyon yapmayı düşünüyor musunuz?
 

 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.