Gençlik, Gelecektir

17.05.2014 - 15:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4122+ kez okundu.
 

Gençlik, Gelecektir

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi;

Gençlik, gelecektir. Çünkü; Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler.   Değerli Hemşerilerim, Millet olarak Soma'da yaşanan maden faciasının derin acıları içinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın gururunu, kıvancını, hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs, Milletimizin kaderini değiştiren, tarihte yeniden güçlü bir ülke olarak yer almamızın miladıdır. Bu tarihi gün, devleti, ordusu, ekonomisi ve her şeyiyle çöktüğü sanılan bir milletin yeniden dirilişinin ilk kilometre taşıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a hareketinden önce, işgal güçlerinin Bandırma Vapuru'nda silah aramalarının ardından, "Bunlar hürriyet uğruna ölmeye karar verenlerin kuvvetini anlayamazlar. Biz Anadolu'ya ne silah, ne cephane götürüyoruz. Biz ideali ve inancı götürüyoruz" diyerek Türk Milletinin amacını en güzel şekilde açıklamıştır. Bu yürüyüş Samsun'da bitmemiş, tam aksine burada başlamıştır. Samsun'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta büyümüştür. Gönülleri, ruhları, inançları ortak kahramanlar, vatanın bağımsızlığı için aldıkları mücadele kararını adım adım hayata geçirmişler, bu uğurda gerekirse canlarını feda etmeye hazır olduklarını tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu; parolası "Ya istiklal ya ölüm" olan, uzun ve çetin bir mücadeleydi. Neredeyse bir avuç kalmış askerle, silahsız bir halkla, fakir bir milletle, işgal ordularını yeneceklerdi ve nihayette de öyle oldu. Büyük bir destanın başlangıcı olan 19 Mayıs; bağımsızlığın, özgürlüğün simgesidir. Bu nedenle, bizi bugünlere taşıyan kahraman ecdadımızı hiçbir zaman unutmamalı, onların yokluklar içinde verdiği o büyük mücadeleleri, geleceğimize ışık tutan bir rehber olarak içimizde yaşatmalıyız. Bugünün, kendilerine 'Bayram' olarak armağan edildiği gençlerimiz, geçmişten gelen bu değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız" sözüyle, gençlere olan sonsuz güvenini ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi;

Gençlik, gelecektir.

Çünkü; Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler.

 

Değerli Hemşerilerim,

Millet olarak Soma'da yaşanan maden faciasının derin acıları içinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın gururunu, kıvancını, hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs, Milletimizin kaderini değiştiren, tarihte yeniden güçlü bir ülke olarak yer almamızın miladıdır.

Bu tarihi gün, devleti, ordusu, ekonomisi ve her şeyiyle çöktüğü sanılan bir milletin yeniden dirilişinin ilk kilometre taşıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a hareketinden önce, işgal güçlerinin Bandırma Vapuru'nda silah aramalarının ardından, "Bunlar hürriyet uğruna ölmeye karar verenlerin kuvvetini anlayamazlar. Biz Anadolu'ya ne silah, ne cephane götürüyoruz. Biz ideali ve inancı götürüyoruz" diyerek Türk Milletinin amacını en güzel şekilde açıklamıştır.

Bu yürüyüş Samsun'da bitmemiş, tam aksine burada başlamıştır. Samsun'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşi, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta büyümüştür. Gönülleri, ruhları, inançları ortak kahramanlar, vatanın bağımsızlığı için aldıkları mücadele kararını adım adım hayata geçirmişler, bu uğurda gerekirse canlarını feda etmeye hazır olduklarını tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu; parolası "Ya istiklal ya ölüm" olan, uzun ve çetin bir mücadeleydi. Neredeyse bir avuç kalmış askerle, silahsız bir halkla, fakir bir milletle, işgal ordularını yeneceklerdi ve nihayette de öyle oldu.

Büyük bir destanın başlangıcı olan 19 Mayıs; bağımsızlığın, özgürlüğün simgesidir. Bu nedenle, bizi bugünlere taşıyan kahraman ecdadımızı hiçbir zaman unutmamalı, onların yokluklar içinde verdiği o büyük mücadeleleri, geleceğimize ışık tutan bir rehber olarak içimizde yaşatmalıyız. Bugünün, kendilerine 'Bayram' olarak armağan edildiği gençlerimiz, geçmişten gelen bu değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük bir sorumluluk taşımaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız" sözüyle, gençlere olan sonsuz güvenini ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.