“OTOGAR BÖLGESİ YEŞİL ALAN OLSUN”

Gündem 31.12.2020 - 00:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3075+ kez okundu.
 

“OTOGAR BÖLGESİ YEŞİL ALAN OLSUN”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesi ile Ordu’da Otogar binasının yıkılıp o alana yoğun yapılaşma izni verilmesini gündeme getirdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesi ile Ordu’da Otogar binasının yıkılıp o alana yoğun yapılaşma izni verilmesini gündeme getirdi. Adıgüzel, iddiaların doğru olup olmadığını sorduğu önergesinde rant odaklı bir yapılaşmanın Ordu’yu boğacağını söyledi. Adıgüzel bu alanın yeşil alan ve toplanma alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Adıgüzel’in önergesi şu şekilde: Ordu'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın pek çok anısı olan Otogar’ın yıkılarak yüksek yoğunluklu bir yapılaşmaya gidileceği bilgileri gelmektedir. Tüm çevrelerin Ordu il merkezindeki betonlaşma ve yapılaşmadan şikayet ettiği bu süreçte otogar binasının bulunduğu alanı da rant odaklı bir yapılaşmaya açmanın şehri boğacağı ortadadır. Bu bağlamda; 1.      Söz konusu alanın yüksek yoğunluklu bir yapılaşma için projelendirildiği doğru mudur? 2.      Doğru ise bu alan niçin yeşil olan olarak değerlendirilmek yerine yapılaşmaya açılmaktadır? Bu kararla amaçlanan nedir? 3.      Acil toplanma alanlarının yetersizliği gözetildiğinde bu alanın toplanma alanı olarak ayırılması için Bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?   ...
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesi ile Ordu’da Otogar binasının yıkılıp o alana yoğun yapılaşma izni verilmesini gündeme getirdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesi ile Ordu’da Otogar binasının yıkılıp o alana yoğun yapılaşma izni verilmesini gündeme getirdi. Adıgüzel, iddiaların doğru olup olmadığını sorduğu önergesinde rant odaklı bir yapılaşmanın Ordu’yu boğacağını söyledi. Adıgüzel bu alanın yeşil alan ve toplanma alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Adıgüzel’in önergesi şu şekilde:
Ordu'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın pek çok anısı olan Otogar’ın yıkılarak yüksek yoğunluklu bir yapılaşmaya gidileceği bilgileri gelmektedir. Tüm çevrelerin Ordu il merkezindeki betonlaşma ve yapılaşmadan şikayet ettiği bu süreçte otogar binasının bulunduğu alanı da rant odaklı bir yapılaşmaya açmanın şehri boğacağı ortadadır.
Bu bağlamda;
1.      Söz konusu alanın yüksek yoğunluklu bir yapılaşma için projelendirildiği doğru mudur?
2.      Doğru ise bu alan niçin yeşil olan olarak değerlendirilmek yerine yapılaşmaya açılmaktadır? Bu kararla amaçlanan nedir?
3.      Acil toplanma alanlarının yetersizliği gözetildiğinde bu alanın toplanma alanı olarak ayırılması için Bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?
 

...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.