Mecliste Alan Bazlı Desteğin Artırılması İstendi

Ekonomi 25.12.2023 - 23:44, Güncelleme: 25.12.2023 - 23:44 9294+ kez okundu.
 

Mecliste Alan Bazlı Desteğin Artırılması İstendi

Ordu MHP Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM'de Ordulu vatandaşın en büyük dertlerinden birisi olan fındık hakkında konuştu. Şanlıtürk, yeni fındık kanunun çıkarılması ve alan bazlı desteğinin arttırılması gerektiğini söyledi.

Ordu MHP Milletvekili Naci Şanlıtürk; "ALAN BAZLI DESTEKÖDEMELERİ ARTTIRILMALI" "Ordu dünyada en çok fındık üreten ildir. Yıllık 200 ila 250 bin ton arasında fındık üretimi yapılmaktadır. Son yıllarda verim ve kaliteyi artırmak için önemli çalışmalar yapılmıştır. 9 yıldır alan bazlı destek ödemesi dekar başına 170 TL olarak ödenmektedir. Bu ilaç ve gübre desteğiyle birlikte 270 TL'ye kadar çıkmaktadır. Fındığın ana vatanı Doğu Karadeniz bölgemiz için alan bazlı destek ödemelerinin artırılması önem arz etmektedir." dedi.   "YENİ FINDIK KANUNU ÇIKARILMALI" Yeni bir fındık yasası çıkarılmasını vurgulayan Şanlıtürk, "1983 yılında çıkarılan 2844 sayılı mevcut fındıkla ilgili yasanın uygulanmasını ya temin edeceğiz ya da sektörün tüm temsilcileriyle. Birlikte istişare edilerek yeni bir fındık kanunu çıkarılmalıdır." diye konuştu.   "MÜCADELEYE DEVAM EDİLMELİ" Kahverengi kokarca ile mücadelenin önemine değinen Şanlıtürk, "Son dönemde bölgemizde görülen kahverengi kokarca zararlısı ile mücadeleye ara verilmeden sürdürülmelidir." ifadelerine yer verildi.
Ordu MHP Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM'de Ordulu vatandaşın en büyük dertlerinden birisi olan fındık hakkında konuştu. Şanlıtürk, yeni fındık kanunun çıkarılması ve alan bazlı desteğinin arttırılması gerektiğini söyledi.

Ordu MHP Milletvekili Naci Şanlıtürk;

"ALAN BAZLI DESTEKÖDEMELERİ ARTTIRILMALI"

"Ordu dünyada en çok fındık üreten ildir. Yıllık 200 ila 250 bin ton arasında fındık üretimi yapılmaktadır. Son yıllarda verim ve kaliteyi artırmak için önemli çalışmalar yapılmıştır. 9 yıldır alan bazlı destek ödemesi dekar başına 170 TL olarak ödenmektedir. Bu ilaç ve gübre desteğiyle birlikte 270 TL'ye kadar çıkmaktadır. Fındığın ana vatanı Doğu Karadeniz bölgemiz için alan bazlı destek ödemelerinin artırılması önem arz etmektedir." dedi.

 

"YENİ FINDIK KANUNU ÇIKARILMALI"

Yeni bir fındık yasası çıkarılmasını vurgulayan Şanlıtürk, "1983 yılında çıkarılan 2844 sayılı mevcut fındıkla ilgili yasanın uygulanmasını ya temin edeceğiz ya da sektörün tüm temsilcileriyle. Birlikte istişare edilerek yeni bir fındık kanunu çıkarılmalıdır." diye konuştu.

 

"MÜCADELEYE DEVAM EDİLMELİ"

Kahverengi kokarca ile mücadelenin önemine değinen Şanlıtürk, "Son dönemde bölgemizde görülen kahverengi kokarca zararlısı ile mücadeleye ara verilmeden sürdürülmelidir." ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.