ORDU GÜNEŞ ENERJİSİNİ AKTİF OLARAK KULLANACAK

Teknoloji 30.09.2019 - 17:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3953+ kez okundu.
 

ORDU GÜNEŞ ENERJİSİNİ AKTİF OLARAK KULLANACAK

Öncelikle kendi kaynaklarını değerlendirmeyi hedefleyen ve Ordu’da akan su kaynaklarını enerjiye dönüştürme çalışmalarını başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi şimdi ise güneş enerjisi ile Ordu’da elektrik üretecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgenin önemli bir kazanç kapısı olan fındığı kurutma ve işlemede de güneş enerjisinin kullanımı yönünde çalışmalar başlatıyor.   “ORDU GÜNEŞ ENERJİSİNİ AKTİF OLARAK KULLANACAK”   Ordu’nun daha az maliyet ile enerji üretileceğini dile getiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Almanya bizden az güneş görürken, bizden fazla güneşten istifade ediyor. Biz de ihtiyacımız olan elektriği güneşten elde etmeye çalışacağız. Ordu, yıl içinde Kuzey ve Orta Avrupa’dan 5 kat daha fazla güneşi görüyor. İşletme maliyetlerimizi azaltmak için arıtma tesislerimizin üzerine güneş santralleri kuracağız. Ayrıca, bölgemizin kazanç kapısı olan fındık için de güneşi kullanmanın yollarını arıyoruz. Bu kapsam da fındık kurutma ve işlemede güneş enerjisinin kullanımı yönünde çalışmalar ekiplerimiz tarafından başlatılmış durumda. Böylelikle, halkımıza daha uygun maliyetle hizmet üretmiş olacağız. Gelişmiş ülkelerdeki gibi Ordu’da da ağırlığımızı temiz ve sürdürülebilir kaynaklara yöneltmek olacak. Sonunda kazanan şehrimiz ve ülkemiz olacak” şeklinde konuştu
Öncelikle kendi kaynaklarını değerlendirmeyi hedefleyen ve Ordu’da akan su kaynaklarını enerjiye dönüştürme çalışmalarını başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi şimdi ise güneş enerjisi ile Ordu’da elektrik üretecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgenin önemli bir kazanç kapısı olan fındığı kurutma ve işlemede de güneş enerjisinin kullanımı yönünde çalışmalar başlatıyor.

 

“ORDU GÜNEŞ ENERJİSİNİ AKTİF OLARAK KULLANACAK”

 

Ordu’nun daha az maliyet ile enerji üretileceğini dile getiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Almanya bizden az güneş görürken, bizden fazla güneşten istifade ediyor. Biz de ihtiyacımız olan elektriği güneşten elde etmeye çalışacağız. Ordu, yıl içinde Kuzey ve Orta Avrupa’dan 5 kat daha fazla güneşi görüyor. İşletme maliyetlerimizi azaltmak için arıtma tesislerimizin üzerine güneş santralleri kuracağız. Ayrıca, bölgemizin kazanç kapısı olan fındık için de güneşi kullanmanın yollarını arıyoruz. Bu kapsam da fındık kurutma ve işlemede güneş enerjisinin kullanımı yönünde çalışmalar ekiplerimiz tarafından başlatılmış durumda. Böylelikle, halkımıza daha uygun maliyetle hizmet üretmiş olacağız. Gelişmiş ülkelerdeki gibi Ordu’da da ağırlığımızı temiz ve sürdürülebilir kaynaklara yöneltmek olacak. Sonunda kazanan şehrimiz ve ülkemiz olacak” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.