Ordu'lu Fındık markası Karimex büyümeye devam ediyor

Ekonomi 19.01.2024 - 01:33, Güncelleme: 19.01.2024 - 01:33 7982+ kez okundu.
 

Ordu'lu Fındık markası Karimex büyümeye devam ediyor

Ordu'da fındık sektöründe son yıllarda en büyük çıkışı Karimex Fındık yaptı. Firma başarısıyla dikkat çekiyor.

Karimez Fındık sektördeki atılımlarıyla dikkat çekiyor. Ordu ve Zongulrak'ta yatırımları bulunan Karimex Fındık, sektörde son 10 yılda büyümesiyle öne çıktı. Karimex Fındık, 20023 ihracat rakamlarına göre, Ordu'nun fındıkta en büyük 5. firması oldu. Karimex Fındık Üst Düzey Yöneticisi Emrah Albayrak, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;   "Son 10 yıldır olduğu gibi istikrarlı büyümemizi 2023 yılında da sürdürdük. Bir önceki yıla göre dolar bazında %53 artırdığımız ihracat miktarımız ile Türk Fındığının benzersiz lezzetini dünya sofralarına taşımaya devam ediyoruz.  2023 yılında İstanbul İhracatçılar Birliği üzerinden yapmış olduğumuz 26.384.783,00$, Karadeniz İhracatçılar Birliği ile gerçekleşen 1.195.811,27$ fındık ihracatı ile, toplamda 27.580.594,25 $ ihracat gerçekleştirdik.  İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği verilerine göre en çok fındık ihracatı yapan ilk 20 firmanın bulunduğu listede 6. sırada yerimizi aldık. Bu başarımızı paylaştığımız başta çalışma arkadaşlarımıza, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. Türk Fındığından aldığımız enerji ile 2024 yılı için hazırız!"   Karimex Fındık İşletmeleri Karimex 2008 yılında dünya fındık başkenti Ordu'da kurulmuştur. Kuruluşunda müşteri odaklılık ilkesini benimseyen firmamız, sahip olduğu know-how, 30 yılı aşkın deneyim ve uzmanlık ile işlenmiş ve natürel fındık hammaddeciliğinde yoluna devam etmektedir.   Kuruluş yılımızdan beri sürekli üretim hatlarını yenileyen, kapasite ve teknoloji yatırımlarını her yıl büyüten firmamız bunlara ek kalite ve yönetim sistemlerine de yatırım yapmaktadır. Bu kapsamda BRC, IFS, FSSC22000, gibi üst düzey kalite güvence ve yönetim sistemleri ile faaliyetlerine devam etmektedir.   Endüstriyel fındık hammaddeciliği yanı sıra perakende sektöründe faaliyet gösteren firmamız kendi markalarıyla ve P/L üretimler ile Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Asya ve Rusya pazarlarında ürün hazırlanmaktadır.   2018 yılından itibaren yapmış olduğu yatırımlarla organik sertifikalı fındık üretimine de başlayan firmamız bu pazarda da her geçen gün miktarını arttırmaktadır.   Karimex Türk Fındığına katma değer kazandırmak ve bu ürünleri ihraç ederek eşsiz kalitede ki Türk fındıklarını dünya pazarlarına servis etmeye devam edecektir.  
Ordu'da fındık sektöründe son yıllarda en büyük çıkışı Karimex Fındık yaptı. Firma başarısıyla dikkat çekiyor.


Karimez Fındık sektördeki atılımlarıyla dikkat çekiyor. Ordu ve Zongulrak'ta yatırımları bulunan Karimex Fındık, sektörde son 10 yılda büyümesiyle öne çıktı.
Karimex Fındık, 20023 ihracat rakamlarına göre, Ordu'nun fındıkta en büyük 5. firması oldu.
Karimex Fındık Üst Düzey Yöneticisi Emrah Albayrak, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;

 

"Son 10 yıldır olduğu gibi istikrarlı büyümemizi 2023 yılında da sürdürdük. Bir önceki yıla göre dolar bazında %53 artırdığımız ihracat miktarımız ile Türk Fındığının benzersiz lezzetini dünya sofralarına taşımaya devam ediyoruz. 
2023 yılında İstanbul İhracatçılar Birliği üzerinden yapmış olduğumuz 26.384.783,00$, Karadeniz İhracatçılar Birliği ile gerçekleşen 1.195.811,27$ fındık ihracatı ile, toplamda 27.580.594,25 $ ihracat gerçekleştirdik.  İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği verilerine göre en çok fındık ihracatı yapan ilk 20 firmanın bulunduğu listede 6. sırada yerimizi aldık. Bu başarımızı paylaştığımız başta çalışma arkadaşlarımıza, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ederiz.
Türk Fındığından aldığımız enerji ile 2024 yılı için hazırız!"

 

Karimex Fındık İşletmeleri
Karimex 2008 yılında dünya fındık başkenti Ordu'da kurulmuştur. Kuruluşunda müşteri odaklılık ilkesini benimseyen firmamız, sahip olduğu know-how, 30 yılı aşkın deneyim ve uzmanlık ile işlenmiş ve natürel fındık hammaddeciliğinde yoluna devam etmektedir.

 

Kuruluş yılımızdan beri sürekli üretim hatlarını yenileyen, kapasite ve teknoloji yatırımlarını her yıl büyüten firmamız bunlara ek kalite ve yönetim sistemlerine de yatırım yapmaktadır. Bu kapsamda BRC, IFS, FSSC22000, gibi üst düzey kalite güvence ve yönetim sistemleri ile faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Endüstriyel fındık hammaddeciliği yanı sıra perakende sektöründe faaliyet gösteren firmamız kendi markalarıyla ve P/L üretimler ile Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Asya ve Rusya pazarlarında ürün hazırlanmaktadır.

 

2018 yılından itibaren yapmış olduğu yatırımlarla organik sertifikalı fındık üretimine de başlayan firmamız bu pazarda da her geçen gün miktarını arttırmaktadır.

 

Karimex Türk Fındığına katma değer kazandırmak ve bu ürünleri ihraç ederek eşsiz kalitede ki Türk fındıklarını dünya pazarlarına servis etmeye devam edecektir.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.