Turizm Kentinde Şenlik İptali

Turizm 04.07.2013 - 10:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3103+ kez okundu.
 

Turizm Kentinde Şenlik İptali

Uzun yıllardır yapılan, kentimizle özdeşleşen ve Ordu’nun tanıtımına büyük katkı sağlayan; vosvos şenliği iptal edildi.

Uzun yıllardır yapılan, kentimizle özdeşleşen ve Ordu’nun tanıtımına büyük katkı sağlayan; vosvos şenliği iptal edildi. İkidere mevkiindeki kamp yeri Hes çalışması nedeniyle kapandıktan sonra, Turnalık’ta yeni bir kamp yeri belirlenmişti. Vosvoscular tüm hazırlıklarını yapmış, yaylaya çıkmak için gün sayıyorlardı. Fakat şenliğin iptal edilmesiyle büyük bir şok yaşadılar. Ordu’dan ve Türkiye’nin birçok yerinden şenliğe katılacak vosvoscular, bilgi almak için Yokuşdibi Belediyesi’ni aradıklarında; iptal kararını duydular. Şenliğin iptaliyle ilgili hiçbir duyuruda bulunmayan yetkililer, ısrarlı sorular karşısında gerekçe olarak; geçen yılki organizasyon bozukluğunu ve sonrasında yaşanan tatsızlıkları gösterdiler. Ordu’nun hedefini turizm kenti olarak koyup, Çambaşı’nı cazibe merkezi haline getirmeye çalışırken, böylesine tanınan, ilgi çeken, Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu bir şenliği iptal etmek; anlaşılır gibi değil. Organizasyon bozuklukları her zaman olabilir. Her şenlikte tatsız, üzücü olaylar yaşanabilir. Bunlar bahane edilerek şenlik iptal etmeye kalkılırsa; Türkiye’de hiçbir etkinlik yapılamaz. Yapılması gereken bölgedeki belediyelerin şenliğe öncülük etmesi, yörelerinin ve kentimizin tanıtımı için fırsat olan bu etkinliği en güzel şekilde hayata geçirmeleridir. Sonra şenliğin iptal edildiği önceden açıklanmalıydı. Ordu’da ve il dışında hazırlık yapan insanlar bu durumu bilmeliydiler. İptal gerekçesi hakkında da doyurucu bilgi verilmeli. Karar bu yıl için mi geçerli? Yoksa şenlikler bir daha hiç yapılmayacak mı? Konu hakkında kamuoyu aydınlatılmalı. Ordu’nun turizm, kültür, sanat kenti olması yönünde önemli adımlar atılmış, oldukça yol alınmış durumda. Bu tür kararlar vizyonumuza olumsuz etki yapacak, imajımızı zedeleyecektir. Dileğimiz yanlıştan dönülmesi, şenliğin en kısa zamanda düzenlenmesidir.
Uzun yıllardır yapılan, kentimizle özdeşleşen ve Ordu’nun tanıtımına büyük katkı sağlayan; vosvos şenliği iptal edildi.

Uzun yıllardır yapılan, kentimizle özdeşleşen ve Ordu’nun tanıtımına büyük katkı sağlayan; vosvos şenliği iptal edildi.

İkidere mevkiindeki kamp yeri Hes çalışması nedeniyle kapandıktan sonra, Turnalık’ta yeni bir kamp yeri belirlenmişti.

Vosvoscular tüm hazırlıklarını yapmış, yaylaya çıkmak için gün sayıyorlardı. Fakat şenliğin iptal edilmesiyle büyük bir şok yaşadılar.

Ordu’dan ve Türkiye’nin birçok yerinden şenliğe katılacak vosvoscular, bilgi almak için Yokuşdibi Belediyesi’ni aradıklarında; iptal kararını duydular.

Şenliğin iptaliyle ilgili hiçbir duyuruda bulunmayan yetkililer, ısrarlı sorular karşısında gerekçe olarak; geçen yılki organizasyon bozukluğunu ve sonrasında yaşanan tatsızlıkları gösterdiler.

Ordu’nun hedefini turizm kenti olarak koyup, Çambaşı’nı cazibe merkezi haline getirmeye çalışırken, böylesine tanınan, ilgi çeken, Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu bir şenliği iptal etmek; anlaşılır gibi değil.

Organizasyon bozuklukları her zaman olabilir. Her şenlikte tatsız, üzücü olaylar yaşanabilir. Bunlar bahane edilerek şenlik iptal etmeye kalkılırsa; Türkiye’de hiçbir etkinlik yapılamaz.

Yapılması gereken bölgedeki belediyelerin şenliğe öncülük etmesi, yörelerinin ve kentimizin tanıtımı için fırsat olan bu etkinliği en güzel şekilde hayata geçirmeleridir.

Sonra şenliğin iptal edildiği önceden açıklanmalıydı. Ordu’da ve il dışında hazırlık yapan insanlar bu durumu bilmeliydiler.

İptal gerekçesi hakkında da doyurucu bilgi verilmeli. Karar bu yıl için mi geçerli? Yoksa şenlikler bir daha hiç yapılmayacak mı? Konu hakkında kamuoyu aydınlatılmalı.

Ordu’nun turizm, kültür, sanat kenti olması yönünde önemli adımlar atılmış, oldukça yol alınmış durumda. Bu tür kararlar vizyonumuza olumsuz etki yapacak, imajımızı zedeleyecektir.

Dileğimiz yanlıştan dönülmesi, şenliğin en kısa zamanda düzenlenmesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.