ÜRETİCİYE ORGANİK GÜBRE VE TOHUM DESTEĞİ

Gündem 06.04.2021 - 16:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3686+ kez okundu.
 

ÜRETİCİYE ORGANİK GÜBRE VE TOHUM DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile İl Müdürlüğü tarafından uygulanan "Atıl Tarım Arazilerinde Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde Yonca ve korunga tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Mesudiye ilçesinde 26.000 kilogram korunga, Akkuş ilçesinde 2.000 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürüm Kemal Yılmaz; "Hayvancılıkta en önemli girdi yemdir ve hayvansal üretim maliyetleri dikkate alındığında yetiştiricilik giderlerinin yaklaşık %70'ini yem maliyetleri oluşturmaktadır. Tarımsal üretim faaliyetleri içerisinde büyük önem arz eden yem bitkisi yetiştiriciliği hayvansal üretimin sigortası konumunda olup, kesintisiz ve güvenli kaba yem temininin en etkili yoludur" dedi. İlimiz Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde tarıma elverişli olduğu halde atıl durumda bulunan tarım arazilerinin uygulanan projeler ile birlikte üretime kazandırıldığını vurgulayan İl Müdürümüz; "Hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak, bu sayede çiftçilerimizin yem maliyetlerini düşürmek ve hayvansal üretimde rekabet gücünü arttırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından "Atıl Tarım Arazilerinde Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" hazırlanmış ve bu proje Bakanlığımızca onaylanarak 2021 yılı itibarıyla Müdürlüğü  tarafından uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında Mesudiye ilçesinde 1.650 dekar alanda yem bitkisi üretiminin yapılması için 131 çiftçimize 26.000 kilogram korunga tohumu, Akkuş ilçesinde ise 400 dekar alanda yem bitkisi üretiminin yapılması için 40 üreticiye toplam 2.000 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.  Böylelikle proje kapsamında 171 üreticinin üretim maliyetlerinde iyileştirme sağlanarak kazançları yükseltilmiş, aynı zamanda uygulanan bu proje ile 2050 dekar atıl tarım arazisi üretime kazandırılmış olacaktır. Projemizin ilimiz tarımı için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 
Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile İl Müdürlüğü tarafından uygulanan "Atıl Tarım Arazilerinde Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde Yonca ve korunga tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Mesudiye ilçesinde 26.000 kilogram korunga, Akkuş ilçesinde 2.000 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürüm Kemal Yılmaz; "Hayvancılıkta en önemli girdi yemdir ve hayvansal üretim maliyetleri dikkate alındığında yetiştiricilik giderlerinin yaklaşık %70'ini yem maliyetleri oluşturmaktadır. Tarımsal üretim faaliyetleri içerisinde büyük önem arz eden yem bitkisi yetiştiriciliği hayvansal üretimin sigortası konumunda olup, kesintisiz ve güvenli kaba yem temininin en etkili yoludur" dedi.
İlimiz Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde tarıma elverişli olduğu halde atıl durumda bulunan tarım arazilerinin uygulanan projeler ile birlikte üretime kazandırıldığını vurgulayan İl Müdürümüz; "Hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak, bu sayede çiftçilerimizin yem maliyetlerini düşürmek ve hayvansal üretimde rekabet gücünü arttırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından "Atıl Tarım Arazilerinde Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" hazırlanmış ve bu proje Bakanlığımızca onaylanarak 2021 yılı itibarıyla Müdürlüğü  tarafından uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında Mesudiye ilçesinde 1.650 dekar alanda yem bitkisi üretiminin yapılması için 131 çiftçimize 26.000 kilogram korunga tohumu, Akkuş ilçesinde ise 400 dekar alanda yem bitkisi üretiminin yapılması için 40 üreticiye toplam 2.000 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.  Böylelikle proje kapsamında 171 üreticinin üretim maliyetlerinde iyileştirme sağlanarak kazançları yükseltilmiş, aynı zamanda uygulanan bu proje ile 2050 dekar atıl tarım arazisi üretime kazandırılmış olacaktır. Projemizin ilimiz tarımı için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.