GÖNÜL KERMESİ: ORDU’DA BİRLİK RÜZGÂRI
Ordu’da Ceren Özdemir Parkı bu hafta sadece bir kermese değil, bir gönül seferberliğine ev sahipliği yapıyor. Türkiye Diyanet Vakfı’nın, Ordu İl ve Altınordu İlçe Müftülükleri öncülüğünde düzenlediği kermes, adeta bir dayanışma dersine dönüşmüş durumda.
Müftülük personeli, TDV görevlileri ve kıymetli eşleri, “bu bir gönül işi” diyerek gece gündüz emek veriyor. Yeme içmeden giyime uzanan tezgâhların ötesinde, burada asıl satılan şey samimiyet ve güler yüz.
İl Müftüsü Ali Çakır’ın “Görevlilerimiz adeta birer cengâver gibi çalışıyor” sözü, bu emeğin özeti. Altınordu İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez’in “Biz bir ekibiz evelallah, üzerimize düşen her iş elimizden gelir” ifadesi ise kermesin ruhunu yansıtıyor.
Vatandaşın yoğun ilgisi, sadece alışverişle değil, o birlik havasını solumak için. Çünkü bu kermes, bir yardım organizasyonundan fazlası: Gönüllerin birleştiği, yardımlaşmanın ete kemiğe büründüğü bir buluşma noktası.
Emeği geçen her bir gönül insanına selam olsun. Rabbim birliğimizi daim eylesin.
Araştırmacı ve ilahiyatçı yazar Hüseyin DENİZ