GÖNÜLLERE DOKUNAN HİZMETİN ADI: VEFA
Toplumları ayakta tutan yalnızca binalar, makamlar veya unvanlar değildir. Asıl ayakta tutan; insanın insana gösterdiği merhamet, vefa ve samimiyettir. İşte bu anlayışın güzel bir örneğini, Ordu İl Müftülüğü İl Engelli Koordinatörü ve OSKADER Başkanı Sayın Yekta Köse bir kez daha ortaya koymuştur.
Görev yeri değişmiş olmasına rağmen, yıllarca emek verdiği özel gereksinimli öğrencilerini unutmamış, onlarla bağını koparmamıştır. Makamlar değişebilir, görev yerleri farklılaşabilir; ancak gönülden kurulan köprüler kolay kolay yıkılmaz. Gerçek eğitimcilik ve gerçek gönül insanlığı da tam burada kendini gösterir.
Sayın Yekta Köse’nin yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerine çeşitli hediyeler alarak onların yüzlerini güldürmesi, aslında sadece bir hediye vermek değildir. O, çocukların gönüllerine sevgi, umut ve değer duygusu bırakmaktadır. Çünkü bazen küçük bir hediye, bir çocuğun hafızasında ömür boyu unutulmayacak bir hatıraya dönüşür.
Özel gereksinimli bireyler, toplumumuzun en kıymetli emanetlerindendir. Onlara uzatılan her şefkat eli, sadece bir iyilik değil; aynı zamanda insanlığın vicdanına verilen en güzel cevaptır. Bu anlayışla hareket eden insanlar, bulundukları kurumların da itibarını artırırlar.
Yekta Köse, hem bir sivil toplum kuruluşu başkanı hem de din görevlisi kimliğiyle sosyal sorumluluğun yalnızca sözle değil, davranışla da yaşanabileceğini göstermektedir. Hizmet anlayışını makamla sınırlamayan, görevinin bittiği yerde gönül hizmetini sürdüren insanlar, toplumun gerçek rol modelleridir.
Unutmamak gerekir ki; çocukların kalbine dokunanlar, geleceğe iz bırakırlar. Engelleri sevgiyle aşanlar ise yalnızca insanların değil, duaların da sahibi olurlar.
Bu anlamlı davranışından dolayı Sayın Yekta Köse’yi gönülden tebrik ediyor, Rabbimden hizmetlerini bereketlendirmesini ve nice gönüllere dokunmayı nasip etmesini diliyorum.
Araştırmacı-Yazar
Hüseyin Deniz